Programma 2021

Aankomend jaar willen we toewerken naar twee concertmomenten in Katwijk. Op 24 maart willen we het kinderconcert ‘Paradepaardjes’ spelen en in het najaar (oktober) hebben we weer een minifestival met verschillende concerten in de planning. 

 

Paradepaardjes (24 maart 2021)

Het circus gaat op reis! De dieren uit het circus ontmoeten allerlei wezens die ze nog nooit hebben gezien, en komen op plekken waar ze nooit van hadden durven dromen. In deze muzikale kindervoorstelling duiken we in de wereld van dit reizende circus, met olifanten, schildpadden, kippen, hanen, leeuwen, kangoeroes, en wie weet nog wel meer!

voorprogramma: de Kleine Harmonie van Harmonie Katwijk

Klik hier voor meer informatie over de veiligheidsmaatregelen tijdens het concert i.v.m. met corona

 

Katwijk vertelt - het verhaal van mijn oma (28 oktober 2021)

Het StringWood Ensemble brengt het verhaal van de Katwijkse Annie van Leeuwen, die als kind de 2e wereldoorlog meemaakte. Haar kleindochter Denise van Leeuwen, klarinettiste van het StringWood Ensemble, zal het indrukwekkende verhaal van haar oma vertellen.

Ook op de klassieke muziek heeft de Tweede Wereldoorlog zijn sporen nagelaten. Verschillende componisten konden niet werken, omdat zij vervolgd of onderdrukt werden. In dit concert maakt het StringWood Ensemble de verbinding tussen muziek van een aantal van deze componisten en het verhaal van Annie van Leeuwen.

 

Appeltaart met Bachroom - Bach en zijn Bewonderaars (30 oktober 2021)

J.S. Bach, wie kent 'm niet?! Hij is misschien wel de bekendste componist aller tijden en wordt vaak als voorbeeld gebruikt bij compositielessen. Hoewel dit niet altijd zo geweest is heeft hij toch vele componisten na hem geïnspireerd. In dit concert stellen we zijn fanclub aan u voor, soms ook met een knipoog!

 

Stilte voor de storm - een muzikale zeereis (30 oktober 2021)

De zilte kille wind van de zee waait de zaal in; Het publiek gaat mee op zeereis. De trossen worden losgegooid, zeemansliederen gezongen.  Laat je meevoeren door de klanken van de muziek en het ritme van de ruisende golven. Samen met een zeemanskoor en het StringWood Ensemble varen we de wereld rond langs exotische oorden. Onder het genot van echte taaie Kattukse zeekaken kun je je laten betoveren door de muziek.