Organisatie


Missie:

De missie van het StringWood Festival is om mensen te verbinden door middel van klassieke muziek.

Het StringWood Festival geeft de Katwijkse bevolking de mogelijkheid kennis te maken met muziek, poëzie en theater. Mensen geven uiting aan hun verbeeldingskracht in muziek en andere kunstvormen. Dit zorgt voor verbinding in de lokale samenleving en met de actualiteit daarbuiten.

Daarnaast heeft het festival als doel klassieke muziek toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek waaronder ook nadrukkelijk het jonge publiek.

 

Artistieke visie:

Het StringWood Festival gelooft in kunst als universele taal , waar muziek, theater en literatuur verschijningsvormen van zijn. Door deze vormen te combineren kunnen zoveel mogelijk mensen zich verbonden voelen met kunst.

Kunst heeft zowel een tijdloos aspect, waardoor bijvoorbeeld klassieke muziek en verhalen van generatie op generatie worden doorgegeven, als een verbinding met de tijd waarin we leven.

Daarom zoekt het StringWood Festival voor het presenteren van klassieke muziek naar actuele thema’s en herkenbare onderwerpen.

Dit willen zij niet alleen bereiken door het toegankelijk maken van de concerten door verschillende vormen van kunst te combineren met muziek, maar ook door het aangaan van samenwerkingsverbanden met bestaande organisaties. Daarom gaat het StringWood Festival samenwerkingen aan met de Soefitempel in Katwijk, Rijnsburg Klassiek, het Welzijnskwartier en Bibliotheek Katwijk.

 

Educatie

Het StringWood Festival wil ook klassieke muziek naar een jong publiek brengen.

Zij bieden in samenwerking met het Welzijnskwartier drie muzieklessen voor kleuters aan ter voorbereiding op het kinderconcert. Daarnaast krijgen alle kleuters in Rijnsburg een ‘ Golden-ticket’  mee naar huis, een kortingskaartje voor het kinderconcert.

 

Zowel het kinderconcert als de ‘instrumentenmarkt’, waarbij de kinderen instrumenten uit kunnen proberen, zal de kinderen stimuleren om ook actief te worden in de muziek. 

Het mini-festival zorgt niet alleen voor educatie voor kinderen, maar ook tijdens de andere concerten wordt getracht de muziek begrijpelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Tijdens de concerten zal er context worden geboden over de muziek door middel van theater of andere kunstvormen.