Eva de Vries

Eva de Vries studeert momenteel voor haar Master of Music in Performance bij Levon Chilingirian (Chilingirian Quartet) aan de Royal Academy of Music in Londen nadat zij haar Bachelor had afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Brunt en Philippe Graffin.

In 2016 richtte ze The New String Trio op aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met wie ze de Grote Kamermuziek Prijs in 2017 won. Na dit succes gaven ze concerten op verschillende festivals in Nederland, waaronder het Grachtenfestival, Classical Encounters (voorheen het internationaal Kamermuziek Festival Den Haag), de NJO Muziekzomer,in Barcelona 'Modernisma' Festival en het Verenigd Koninkrijk in het ‘Lake District Summer Music Festival’. Ook waren zij meerdere malen te horen op Radio 4 en Radio West

In 2017 richtte ze The Bloomsbury Quartet op de Royal Academy of Music, waar ze momenteel de eerste violist is. Ze zijn onlangs gekozen voor het Stroud Green Festival Ensemble Scheme voor het seizoen 2019-2020 en zijn het Wigmore Hall / Open Academy Fellowship-ensemble.  In Maart 2019 waren zij finalisten van het St. Martin in the Fields Competition. Verder zijn zij gekozen als ‘selected artists’ voor ‘Making Music’. Het seizoen 2019-2020 omvat een tournee in Engeland waar zij de strijkkwartetten van Elizabeth Maconchy promoten. In juni en juli 2019 treedt het kwartet op in Wigmore Hall en brengen geven zij de premiere van een stuk geschreven voor het kwartet door Daniel Fardon, in opdracht van de Royal Philharmonic Society.

Andere hoogtepunten in de kamermuziekcarrière van Eva zijn optredens in het Concertgebouw, een tournee met The Brahms Horn Trio in Canada en West-Amerika (dankzij het Princes Christina Concours) en het spelen met leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Rotterdam Chamber Music Society. In 2018 gaf ze les en trad ze op in 'Festival de Musica de Siete Lagos' in Argentinië. Naar aanleiding werd hiervan werd ze uitgenodigd om les te geven en op te treden in Januari en Juli in Chili.

Naast haar drukke studie speelt ze soms als remplacant in het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Eva speelt op een Giovanni Rota (1808) die haar in bruikleen is gegeven door the Royal Academy of Music in Londen.